YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

CABOĞLU; BİZ DEĞİL, SEÇMEN İTTİFAKI YAPMIŞ!

92

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, yerel seçim sonuçlarını Havadis Medya Mikrofonuna değerlendirdi. Ekonomideki zorluklar ve emekli maaşlarının yetersizliğinin etkisine dikkat çekti.

Seçim sonuçlarının bir mesaj içerdiğini belirten Caboğlu, Hükümet ve ittifak ortağı olan MHP’ye yönelik şu ifadeleri kullandı: “Seçime baktığınız zaman ekonomideki sıkıntıların emekliye maaş konusundaki biraz yeterli olmayışı Hükümet ve İttifak içinde olan milliyetçi hareket partisine Önce bir buradan ders çıkartın. Seçmenin bize vermiş olduğu mesajı görebiliyoruz.”

Caboğlu, partisinin Düzce’deki performansını da değerlendirerek, “Düzce‘de Cumhur İttifakı olarak on sıfır yapmak isterdik” ifadelerini kullandı. Akçakoca ilçesindeki seçim sonuçlarına da değinen Caboğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana karar alan seçmenlere saygı duyduklarını belirtti.

İl Başkanı Caboğlu, ilçelerdeki başarılara rağmen merkezdeki oy kaybı ve ittifak eksikliği konusunda şunları söyledi: “Siyasi partiler adayını çıkarttıktan sonra Bu tip ittifak çalışmaları içerisine girmezler. Her siyasi parti kendi adayının arkasında durur. Bir oy fazla nasıl alınır bunun hesabını yapar. Ama biliyorsunuz seçim süreci başlamadan önce Düzce’de Ak Parti ve milliyetçi hareket Partisi arasında ittifak görüşmeleri yapıldı. Burada bir türlü ittifak yapılamadı. Bir sonuç elde edilemedi. Bu sebepten ötürü Akçakoca‘yı kaybedeceğimiz belliydi. Sahada geziyoruz seçmenin söylemi ile biz bunları anlayabiliyorduk. Düzce merkez ile  alakalı bizim siyasi partilerin yapamadığı İttifakı seçmen tabanı cumhur İttifakı gereği yaptığını gördük yani taban ne yapmış ittifakı yapmış yani ak partiye Faruk Özlü’ye oyunu vererek seçmen tabanı bu İttifakı yapmış. Milliyetçi hareket Partisi seçmeni kendilerinin bu seçimi alamayacağını öngörmüş O yönden Faruk Özlüye yani Ak Partiye oyunu vermiş.”

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar