ÖZEL OKULLAR BAKANLIK KARARINI DELDİ; FAHİŞ FİYATLARLA KİTAP PARASI TOPLADI!

34

Düzce’deki bir çok özel okul Bakanlığın aldığı kararı dinlemedi, velilerden yardımcı kitap adı altında fahiş fiyatlarla ücret topladı. Bu durum velilerin tepkisine neden olurken İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de konuya sessiz kalması tepkilerin artmasına neden oldu. 

 

Bilindiği gibi 3 Ocak 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e konuya ilişkin yeni madde daha eklenmiş ve  mevzuata eklenen yeni hüküm doğrultusunda özel okullar tarafından velilerden “ders kitabı” adı altında herhangi bir ücret alınamayacağı kaydedilmişti. Düzenlemeyle özel okullara devam eden çocuğu bulunan velilerin farklı ders kitapları için ekonomik yönden zorlanmalarının önüne geçilmesinin de hedeflendiği kaydedilmişti. Ancak Bu karar ne Düzce’de ne de diğer illerde dikkate dahi alınmadı. Düzce’deki bir çok özel okul ders kitabı yerine yardımcı kitap adı altında velilerden fahiş fiyatlarla paralar topladı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu duruma adeta göz yumdu. 

 

Bakanlığın ücretsiz dağıttığı ders kitaplarını kullanmayan ya da “ders kitabı” adı altında velilerden ücret talebinde bulunan özel okullara Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 7. maddesinde yer alan cezai müeyyideler uygulanacağını belirtmesine karşın fahiş fiyatlardan kitap parası toplayan Düzce’deki özel okullara bu konuda  cezai işlem uygulanıp uygulandığı merak ediliyor. 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
canlı casino siteleri