AFETZEDELER HELİKOPTER İLE KURTARILDI

293

Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen Köyü’nde yaşanan afetlerden dolayı 12 kişi bir evin çatısında mahsur kaldı. Grubun içinde 1 yaralı ve 1 sara nöbeti geçiren hastanın olduğu ve ayrıca aynı köyde bir de astım atağı geçiren vatandaşın olduğunun öğrenilmesi üzerine bölgeye sevk edilen ambulanslar kapanan yollar nedeniyle köye giremedi. Helikopterle kurtarılan vatandaşlar hava muhalefeti nedeniyle Düzce’ye inemeyerek Sakarya’ya götürüldü.

Cumayeri ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan afetinde Dokuzdeğirmen köyünde yaşayan 12 kişi mahsur kaldı. Aralarında 1 yaralı ve 1 sara nöbeti geçiren hastanın olduğu grup bir evin çatısına sığındı.

Aynı köyde bir de astım atağı geçiren bir vatandaşın öğrenilmesi üzerine 112 Acil Servis Ekipleri bölgeye ulaşmaya çalıştı. Peşi sıra yaşanan afetlerden dolayı kapanan yollar nedeniyle 112 Acil Servis Ekiplerinin bölgeye ulaşamaması üzerine mahsur kalan vatandaşlar helikopter vasıtasıyla kurtarıldı

Kurtarılan vatandaşlar için Düzce 18 Temmuz Stadyumu’nda ambulanslar hazır tutuldu. Hava muhalefeti nedeniyle helikopterin stadyuma inememesi üzerine vatandaşlar helikopterle Sakarya’ya götürüldü.

Nehirevlerinde mahsur kalan 8 sporcu da yine helikopter ile kurtarılırken Akçakoca’ya bağlı Dilaver köyünde mahsur kalan 21 fındık işçisi de helikopter ile kurtarılarak Düzce Şehir Stadına getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından istenen kurtarma helikopterinin bölgeye gelerek vatandaşları bulundukları yerden aldığını aktaran Düzce Valisi Zülkif Dağlı, helikopterin 18 Temmuz Stadı’na indiğini kaydetti.

Ambulanslara alınarak sağlık kontrolleri gerçekleştirilen işçilerden bazılarının tedbir amacıyla Atatürk Devlet ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama hastanelerine kaldırıldığını belirten Vali Dağlı, “Gelen bilgi üzerine kara yoluyla ulaşılamayan bölgeye helikopter desteği istedik. Vatandaşların nakilleri gerçekleştirildi. Bölgeden gelen ihbarları değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key