BAŞKAN ŞAHİN’DEN FİLENİN SULTANLARINA SERT ÇIKIŞ

378

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri final maçında Almanya 3-0 yendi ve olimpiyatlara katılma hakkını elde etti.  Tüm Türkiye’yi gururlandıran bu maç sonrası birçok tebrik alan A milli Kadın Voleybol Takımına, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’den bir açıklama geldi. Şahin açıklamasında, “Açılıp saçılacaksın. Kendini teşhir edeceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar” ifadelerinde bulundu. 

Avrupa Kıta Elemeleri finalinde Almanya’yı 3-0 mağlup ederek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımına, dört bir yandan övgüler gelirken, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’den kadın sporculara “Edepsizlik” yorumu geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile tepkisini ortaya koyan Şahin, kadınların erkeklerde aynı ortamda spor yapmasının günah olduğunu belirterek, kadın sporculara tepki gösterdi.

Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Allah-u Tealanın örtünün vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin. Sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin. Dünya şampiyonu olsan ne yazar? Müslüman kadın edep ve haya sahibidir. Yaptığı her işte Allah rızasını gözetir. Dinimize göre kadınlar kendi aralarında spor yapabilirler, erkeklerin huzurunda açık saçık olarak değil.”

Başkan Şahin, gelen tepkiler üzerine, konuyla ilgili paylaşımını sosyal medya hesabından kaldırdı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key