YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

KORONAVİRÜS DÜZCE’YE DE SIÇRADI !

485

Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve binlerce kişinin ölümüne on binlerce insanında tedavi altına alınmasına neden olan Koronavirüs salgını Düzce’ye de sıçradı. Yetkili makamlar henüz Salgın ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken Düzce’de belirtiler üzerine test yapılan bazı hastaların sonuçlarının pozitif çıktığı iddia edildi.

Dünyaya diz çöktüren Koronvirüsü kabus gibi yayılmaya devam ediyor. Dünya üzerindeki 182 ülkeyeye yayılan virüs bugüne dek 21 bin 200’den fazla kişinin ölümüne neden oldu. 471 bin 500’den fazla kişiye bulaşan Koronavirüsü nedeniyle İtalya ve İspanya’da hayatını kaybedenlerin sayısı Çin’i geride bıraktı.

Sağlık Bakanı Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bugüne kadar vefat eden hasta sayısının 59 olduğunu bildirdi.

Bakan Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Son 24 saatte 5 bin 35 test sonuçlandı, 561 tanı kondu. Bugüne dek kaybettiğimiz hasta sayısı 59. Toplam hasta sayımız 2 bin 433 oldu açıklamasında bulundu.

Öte yandan dün geceden bu yana sosyal medya aracılığı ile hızla yayılan haberlere göre Koronavirüs salgını Düzce’ye de sıçradı. Yetkili makamlar henüz Salgın ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken Düzce’de belirtiler üzerine test yapılan bazı hastaların sonuçlarının pozitif çıktığı iddia edildi.

Düzce’de faaliyet gösteren Standard Profil Fabrikası bir çalışanının Koronavirisüne yakalandığını belirterek gerekli tüm tedbirlerin alındığını çalışanlarına gönderdiği kısa mesaj ile duyurdu.

Düzce’de görev yapan iki doktorda da virüs testlerinin pozitif çıktığı iddia edilirken sayının artmasından endişe ediliyor.

Yetkililer henüz resmi açıklama yapmazken Düzcelilerin tedbirli olmalarını ve evden çıkmamaları yönünde tavsiyelerde bulunuyorlar.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar