BU ŞEKİLDE VİRÜSÜ YENEMEYİZ!

559

Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve bugüne kadar 2 Milyon kişinin ölümcül virüse yakalanmasına, 120 bin kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs ile ilgili Düzce’de vatandaşların halen salgının vehametinin farkında olmaması yetkilileri de kara kara düşündürüyor.

Özellikle Düzce sokaklarındaki kalabalık, idarecileri kara kara düşündürürken Evdekal çağrılarına da vatandaşların pek kulak asmadığı bugünkü kalabalıktan açıkça görülmüş oldu.

Resmi olarak açıklanmasa da Düzce’de vaka sayılarının her geçen gün artması, salgının tehlikeli boyutlara ulaşmasının kaçınılmaz olduğunu gösterirken, alınan tedbirlerin yeterli olmayacağı ve istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasından endişe ediliyor.

Virüs tedbirleri kapsamında işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflar ise vatandaşa duyarlı olmaları çağrısında bulunurken , ”bizler devletimizin her türlü kararlarına uyarak dükkanlarımızı kapattık ve evde tehdidin bir an önce ortadan kalkmasını ve işlerimize geri dönmeyi beklerken duyarsız vatandaşların sokaklarda dolaşması bizleri rahatsız etmektedir. Sokaklar boşalmadığı sürece Düzce’de sürecin uzayacağı ve işlerimize uzun süre dönememe endişesi yaşamaya başladık. Kimse kimsenin vebalini almamalı. Yetkililer evde kal çağrısı yapıyorlar ise uymak gerekir, caddeler bu şekilde olduğu sürece salgın ile yeterli derecede mücadele yapılamaz ve süreç uzamaya devam eder dediler.

Öte yandan Düzce’de vaka sayısında ciddi oranda artış yaşandığı belirtilirken bu konuda yetkililerin henüz bir açıklama yapmaması da vatandaşların durumun ciddiyetini kavrayamamaları noktasında önemli rol oynuyor.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key