YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE ATATÜRK DEVLET HASTANESİ SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİ ALDI!

336
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Sağlık Turizmi Yetki Belgesi Aldı. 42 ilde 129 sağlık kuruluşunun sahip olduğu belgeye Düzce Atatürk Devlet Hastanesi de sahip oldu.
Bilindiği gibi Dünyada sağlık turizmi son 10 yılda hızla gelişti. Sadece tıp turizmi için seyahat edenlerin sayısı 10 milyonu aştı ve yıllık 100 milyar $ bir ciroya ulaştı. Termal turizm, medikal SPA, yaşlı ve engelli turizminde seyahat edenlerin sayısı ve bu alanda dönen ciro tam olarak bilinmemekle birlikte medikal turizmdekinden çok daha üst sıralarda olduğu öngörüldüğü açıklandı.
Turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması Türkiye gibi turizm ülkelerinde bir zorunluluk haline gelirken Turizm sektörü 12 aya yayılma ve istihdam yaratma hususunda çok önemli bir hizmet sektörüne dönüştü. Sağlık turizmi ise ticari bir konu olup ülkelerin ekonomisinde çok önemli bir yer almaktadır. Dünyada uluslararası hasta sayısı bakımından sırasıyla ilk 5 ülke; ABD, Almanya, Tayland, Hindistan ve Türkiye’dir.
Ülkemizde 48 adet JCI tarafından akredite edilmiş, uluslararası standartlarda hizmet veren sağlık kuruluşu bulunmaktadır. Türkiye’de özel hastanelerin yanı sıra üniversite ve kamu hastanelerinde de sağlık turizmi altyapısını güçlendirmek için çeşitli çalışmalar başlatıldı.
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın öncülüğünde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Sağlık Turizmi yetki belgesi alan kamu hastaneleri içerisinde yerini aldı.
Yakın zamanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Şartların normale dönüşme sürecini, Türkiye’ye gelecek turistlerin sağlık durumları konusundaki önlemleri ele aldıklarını ve Sağlık turizmi gibi konular üzerinde de önemli istişarelerde bulunduklarını açıkladı.
Bu görüşmenin akabinde Sağlık Bakanlığınca Koronavirüs hastalığı (COVID-19) ile mücadele süresince, uluslararası sağlık turizmi kapsamında Ülkemizden sağlık hizmeti almak isteyen hastalar 20 Mayıs itibariyle ülkemize kabul edileceği duyuruldu.
Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde Sağlık Turizmi kapsamında ilk etapta Dermatoloji, Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları, Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji, Genel Cerrahi, Kardiyoloji branşlarında hizmet verilmesi planlandığı açıklandı
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar