YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

LGS SINAVI İLE BİRLİKTE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI BAŞLADI !

352
LGS sınavı nedeniyle bugün saat 09.00-15.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Sınava toplu taşıma ile giden öğrencilere bir yakını, özel araçla gidenin iki yakını refakat edebilecek. İstisnalar haricinde sokağa çıkan vatandaşlara cezai işlem uygulanacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın birinci oturumu başladı.
Düzce’de öğrencilere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınav öncesi el dezenfektanları yapılarak, maske dağıtıldı. Öğrenciler daha sonra kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrol edilerek salonlara alındı.
Bugün yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sebebiyle, saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlandı. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “LGS ve YKS Tedbirleri” konulu genelge göndererek istisnai durumları belirledi.
Düzce Belediyesi LGS sınavı nedeniyle, öğrenci, veli ve sınav görevlilerine toplu taşıma araçlarını ücretsiz yaptı.
Sokağa çıkma kısıtlaması boyunca; ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri (vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın fırın, unlu mamul ruhsatlı iş yerleri, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ile tatlıcılara gidip gelebilecektir.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar