YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI!

330

Düzce Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci oturumu Meclis Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlığında gerçekleştirildi.

Düzce Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci toplantısı yapıldı. Belediye Meclis Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlığında yapılan toplantıda 12 gündem maddesi ele alınırken, MHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin soru önergeleri de Perşembe günü yapılacak olan ikinci oturum gündemine alındı. Belediye Meclisinde MHP grubu daha önce Düzce Belediyesi’nin yaptığı tasarruf tedbirlerine destek olarak almadıkları huzur haklarını yeniden alınmasını soru önergesi verdi. Ağırlık olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri Perşembe günü komisyonlardan gelecek raporlarla görüşülecek.

İYİ Parti ise 3 konuda soru önergesi verdi. işte o önergede yer alan konular;

1.ULAŞIM MALİYET ANALİZİ

Düzce Belediyesi olarak Ulaşım ile alakali ciddi yatirimlar yapmis, tekil yükleniciler kanali ile bir filo oluşturulmuştur .Icinde bulunduğumuz hafta, araç sahiplerine yapılacak olan ödemelerin ilk odeme haftasi olup, önergemize de belirli bir zaman sonra cevap verileceği varsayimindan hareketle, ilk ay acisindan kar/ zarar analizinin ve araç sahiplerine yapilan ödemelerle ilgili bilgilerin meclisimizce bilinmesinde fayda vardir

2.ULAŞIM MASTER PLANI

Düzce Belediyesi olarak Ulaşım Master Planının yapılması için Bekir Ilıcalı ve/veya firmasına, belediye veya iştirakleri olan firmalardan ne kadar ödeme yapılmıştır?

Daha önceki meclis toplantılarından birinde bu konuda sorduğumuz soruya Ak Parti Grup Başkan vekili Hasan Günden’in “teşekkür mahiyetinde cüzi bir rakam olan 25-30 bin lira gibi bir şey ödendi” demişti, bu ödemenin 300 bin TL olduğu yönünde duyumlarımız var. İfade edilen bu rakamlardan hangisi doğrudur?

Eğer 300 bin TL ödeme yapıldıysa, ne zaman ihale yapılmıştır? İhaleye kaç firma veya şahıs girmiştir?

Firmanın hazırladığı ulaşım master planı meclisle veya kamuoyu ile ne zaman paylaşılacaktır?

Hazırlanan plan uygulanmaya başlamış mıdır?

Uygulanıyorsa hazırlanan ulaşım master planına ne kadar sadık kalınmıştır?

Eğer bu planda ciddi değişiklikler yapıldıysa, bu kadar para ve boşa geçen zamanın sorumluluğunu kim üstlenecektir?

3.BELEDİYE WEB SAYFASI

Şu anda hizmet verdiği iddia edilen Belediye web sayfası konusunda aylardır gerek iyi parti, gerek milliyetçi hareket partisi ve gerekse cumhuriyet halk partisi meclis üyelerinin sözlü şikayetlerine rağmen geliştirme ve eksiklerin tamamlanması gerçekleşmemiştir.

Geçmişte hizmet veren web sayfasında çok daha fazla bilgiye ulaşmak mümkünken, meclis toplantıları canlı izlenebilirken, geçmiş meclis toplantılarının video kayıtlarına ulaşılırken, büyük gelişim ve daha modern web sayfası reklamı ile yenilenen web sayfasından bu hizmetleri alınamamaktadır.

Yenilenen web sayfası belediyemiz bünyesinde mi yapılmıştır?

Yenilenen web sayfası dışardan bir firmaya yaptırıldıysa ihalesi ne zaman yapılmıştır?

Yapılan ihaleye hangi firmalar katılmıştır?

İhaleyi kazanan firmaya ne kadar ödeme yapılmıştır?

Firma siteyi ne zaman güncellemiş ve ne zaman yayına girmiştir?

Mecliste partilerin temsilcilerinin şikayetleri neden giderilmemiştir?

Belediye Meclisinin Ekim ayı ikinci toplantısının ise 8 Ekim Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar