YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ÇEVRE DÜZENİ PLANI YENİDEN HAZIRLANACAK!

580

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün seçim öncesi vaatleri arasında yer alan ‘Düzce’nin 30 Yıllık Gelecek Yol Haritasını Belirleme Sözü’ hayata geçiyor. Kentin gelişiminin yönlendirilmesi için Çevre Düzeni Planı yeniden hazırlanacak.

Düzce İli Çevre Düzeni planlarının yeniden yapılması konusunda söz veren Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sözünü yerine getirmek için önemli bir adım attı. 2008 yılında Düzce Belediyesi ve Düzce İl Özel İdaresi Meclislerinde onaylanarak yürürlüğe giren ve 2020 yılında bölgesel gelişmeler neticesinde ihtiyaçlara cevap verebilmek adına Düzce İli Çevre Düzeni Planının yeniden yapılması için çalışma başlatıldı.

DÜZCELİLER ÇALIŞMAYA PAYDAŞ OLACAK

Düzce Çevre Düzeni Planının bir yıl içinde bitirileceğini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Düzce’mizin 2053 vizyonu çizilerek geleceğimize yön verilecek. Bu kapsamda tüm belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, meslek odalarımız ve sivil toplum örgütlerimiz ile ortak bir çalışma yürüteceğiz. Bütün paydaşlarımıza çağrıda bulunuyor ve taşın altına elini koyarak kendi kurumları açısından Düzce’nin yol haritasını çizecek Çevre Düzeni Planı’na katkı sunacak çalışmalara bir an evvel başlamalarını rica ediyorum. Gelin hep birlikte Düzce’mizin gelişimine yön verelim” ifadelerinde bulunarak tüm Düzcelilere çağrıda bulundu.

YETKİ TALEBİNDE BULUNULDU

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan İl Çevre Düzeni Planlarının yeniden yapılması için yetki talebinde bulunurken; 2021 Şubat ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Düzce İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Çevre Düzeni Planı’nı yapma ve yaptırma yetkisi Düzce İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesine devredildi. Planları onaylama yetkisi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda kalacak.

Söz konusu protokol kapsamında yürürlükte bulunan ve süreleri dolan 1/100.000 ve 1/25.000 ölçekli çevre düzeni planları tek bir plan kademesi olan “Düzce İli 1/50.000 Çevre Düzeni Planı” olarak yeniden yapılacak.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key