MÜSİAD GENEL BAŞKANI KAAN; YENİ BİR HAYAT BİÇİMİNE ADAPTE OLMAK ZORUNDAYIZ!

442
MÜSİAD Düzce Şubesi’nin genel kurul toplantısına katılan Genel Başkan Abdurrahman Kaan üyelere hitaben yaptığı konuşmada korona virüsü sürecindeki ekonomik ve sosyal etkileşimlere dikkat çekti. Pandemi döneminde küresel ekonominin büyük bir şoka girdiğini işaret eden Kaan, “Zorlu bir 2020 yılı bizleri, onun devrettiği güçlükler ve yeni tehdit-fırsat algılarıyla 2021 yılına attı. Covid-19 salgınıyla birlikte küresel ekonomi, hem arz hem de talep yönüyle büyük bir şoka girerken; sermaye, mal ve insan hareketliliği neredeyse durma noktasına geldi ve birçok sektörde hayatta kalmak imkânsız hâle geldi’ dedi.
 
‘YENİ BİR HAYAT BİÇİMİNE ADAPTE OLMAKTAYIZ’
Kongrede pandeminin sosyal boyutuna da değinen Kaan yeni kurallara adapte olunması gerektiğini belirtti ve bu konuda şu görüşlere yer verdi: “COVID 19 süreci bugünden yarına bitecek bir süreç değildir. Aşılama çalışmaları tamamen bitse bile toplumsal bağışıklığın zaman alacağını uzmanlar dile getirmektedir. Yani bir bu kadar daha yolumuz vardır. Tüm bunlar olurken aslında sessizce yeni bir yaşam biçimi hayatımıza girmekte ve bizler sakince bu yeni kurallara adapte olmaktayız. Elbette sosyal bir yorgunluk var ama aynı zamanda tepki mekanizmalarımızda da bir durulma olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla geçen sene yadırgadığımız pek çok kural bugün normalize oldu. Bir sene sonra ise alışkanlık olacaktır.
 
 
‘GERİLEN İLİŞKİLERİ DÜZELTEBİLİRİZ’
MÜSİAD üyelerinin, ticari komşuluklar açısından gerilen ilişkileri yeniden inşa edebileceklerini belirten Kaan, “MÜSİAD bu ilişki sistematiğinde bambaşka bir yere ve öneme sahiptir. Bizim gibi dünyada sayılı örnekleri olan ve geniş bir alana yayılmış sivil toplum kuruluşları, devletin demirden eline geçirilmiş, kadife bir eldiven gibidir. Gerilen ilişkileri, geri planda iktisadi diplomasi kanalıyla ticaret ve yatırım ağları kurarak yeniden inşa edebilir ve hatta düzeltebilirler. Biz de gerek ticari diplomasi ağımız gerekse ekonomik istihbaratı önceleyen raporlama sistemimizle ticari komşulukları sınırlar ötesine taşımaktayız. Üyelerimizin dış ticaret hareketliliği bir bakıma ülkemizin dünyadaki yeni güç ve konumunun devamlılığını garantilemektedir” diye konuştu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key