YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ÇİN; KORONAVİRÜS AŞISINI SALGINDAN ÖNCE BULMUŞ!

424
Koronavirüsün pandemi ilan edilmesinden birkaç hafta önce Çinli bir bilim insanının aşı için patent başvurusunda bulunduğu ve bundan yaklaşık 3 ay sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Çin medyasında hiç yer verilmeyen bu ölümün ardından koronavirüsün ülkedeki laboratuvardan yayıldığı iddiaları bir kez daha gündeme geldi.
 
Ülkelere bir bir diz çöktüren, resmi rakamlara göre 3 milyon 740 bin insanın hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüs salgınında dünyayı sarsan bir gelişme yaşandı. Ortaya çıkan yeni bulgular, dünyayı dehşete düşürdü.
 
Yeryüzünde yaşayan sekiz milyarı aşkın insan 31 Aralık 2019 tarihinden bu yana, koronavirüsün nereden yayıldığını merak etti, sonuçsuz kalan pek çok araştırma yapıldı. Şimdiyse yeni bir tam haber ise tam anlamıyla bomba etkisi yarattı.
 
ABD ile bağları olan Çinli bir askeri bilim adamının, hastalığın küresel bir salgın olarak ilan edilmesinden çok önce bir koronavirüs aşısı için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
 
Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) için çalışan Yusen Zhou, Çin siyasi partisi adına evrakları 24 Şubat 2020’de teslim etti. Bu tarih, Çin’in koronavirüsün insanlara bulaşmasını ilk kez onaylamasından sadece beş hafta sonraydı.
 
Zhou’nun ayrıca, yarasalarda koronavirüs üzerine yaptığı araştırmalarla ünlü laboratuvarın müdür yardımcısı Shi Zhengli de dahil olmak üzere Wuhan Viroloji Enstitüsü’ndeki (WIV) bilim insanlarıyla ‘yakın bir şekilde çalıştığı’ biliniyor.
 
Yusen Zhou ile Shi Zhengli’nin ilişkileri, virüsün laboratuvardan sızdığı ve Çin’in uluslararası toplumu uyarmadan çok önce insanlar arasında yayıldığının farkında olduğu yönündeki spekülasyonları güçlendirecek gibi görünüyor.
 
Zhou, patenti aldıktan üç aydan kısa bir süre sonra gizemli bir şekilde öldü. New York Post, ülkenin en önde gelen bilim adamlarından biri olmasına rağmen, ölümünün yalnızca Çin medyasından tek bir gazetede aktarıldığını iddia ediyor.
 
Son haftalarda, dünyanın önde gelen bilim adamlarının çoğu, virüsün Wuhan Viroloji Enstitüsü’nden sızıp sızmadığının netleştirilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.
 
Laboratuvar sızıntısı teorisi başlangıçta medya ve akademik topluluklardaki birçok kişi tarafından reddedilmişti. ABD Başkanı Joe Biden geçen hafta istihbarat teşkilatlarına koronavirüsün insan yapımı olup olmadığına dair bir soruşturma başlatmasını emretti.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key