27 MAYIS DARBESİNİN 60. YILINI ANDILAR !

423
AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 il genelinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi. AK Parti Düzce İnsan Hakları Başkanı Fatih Sönmez yaptığı açıklamada, 27 Mayıs 1960 darbesinin, Türkiye’de darbelerin başlangıcı olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını belirtti.
 
AK Parti Düzce İnsan Hakları Başkanı Fatih Sönmez, Tanıtım ve Medya Başkanı Mine Met ve İl Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Fatma Nurten Batur’un katılımıyla 17 Eylül 1961 tarihinde merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın idam edilişinin 60. yıl dönümünün anılması amacıyla AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 il genelinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi.
 
AK Parti Düzce İnsan Hakları Başkanı Fatih Sönmez, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde toplumsal ve siyasi unsurlarıyla birlikte ilk darbenin 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleştirildiğini hatırlatarak, bu dönemin, Türkiye’de darbelerin başlangıcı olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini aldığını vurguladı.
 
Sönmez, ” Takvimler 27 Mayıs 1960’ı gösterdiğinde, milli iradenin yüksek teveccühü ile dönemin tek parti zihniyetini geride bırakarak iktidara gelen Demokrat Parti, darbeci, vesayetçi zihniyet tarafından “alaşağı edilmiştir” 1961 Eylül’ünde ise Adnan Menderes ve arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan mizansen yargılamalar sonucu idam sehpasına çıkarılmış, aileleriyle helalleşmelerine dahi izin verilmeyen milletin evlatları, idam sehpasında bile Milletimizin saadetini düşünerek hayata veda etmişlerdir.” dedi.
 
27 Nisan E-Muhtırası, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile uyandırılmaya çalışılan karanlık odakların, Aziz Milletimizin 15 Temmuz Gecesi gösterdiği kararlılık ile sekteye uğratıldığını ve ilelebet engellendiğini söyleyen Sönmez, “Türkiye’ye diz çöktürmek istenen her eyleme karşı milletine ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir. Kişiler değişse de asırlardır süregelen oyunların farkında olan bizler halkımız ile birlikte Hak mücadelemizi sürdürmeye, ülkemizi her çeşit saldırıya karşı müdafaa etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key