AMATÖR SPOR HAFTASI RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI!

287

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası, Düzce’de Vali Cevdet Atay’ı ziyaret ile başladı.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Spor Hizmetleri Müdürü Gülay Ercan, Spor Şube Müdürü Altuğ Kuru, Judo Milli Sporcusu Sevda Taşlı ve Taekwondo Milli Sporcusu Özhan Öztürk Valimiz Sayın Cevdet Atay’ı ziyaret ettiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ”Amatör Spor Haftası” etkinlikleri Anıt Park Meydanından Nurettin Zafer Stadına 500 katılımcının yürüyüşle start aldı.

Nurettin Zafer Stadında devam eden program istiklal marşının okunmasının ardından Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık ile Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı’nın konuşmalarıyla devam etti.

ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, “Sayın Protokol üyeleri ve sevgili sporcu aileleri. 2013 yılından bu yana kutladığımız Amatör Spor Haftası etkinliklerine hoşgeldiniz. Amatör Spor Haftasında ilimizde ve ülkemizdeki her yaşta insanın düzenli spor yapabilmesi için her türlü spor aktivitesini düzenliyoruz. Amatör Spor Haftasıyla gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, birlik ve beraberliğimiz üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz. Son zamanlarda artan tesisleşmeyle birlikte bugünün amatörlerini yarının profesyonellerine dönüştürmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Sporu tabana yaymak, halkın, çocukların ve gençlerin sağlıklı bir yaşam için sporla tanışmaları adına 04-10 Ekim tarihlerinde kutlanan Amatör Spor Haftası ile ilgili konuşan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, ‘Amatör Spor Haftası 81 ilde olduğu gibi Düzce’mizde de başladı. İlimizde şuan 152 spor kulübü 29 bin lisanlı sporcu ile sporun her branşında faaliyet gösteren gurur tablosudur. Amatör Spor Haftası amacının halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmeleri, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuklarımızın, bağlı oldukları kulüplerimizin ve sporcularının halkımıza tanıtılması, ülkemizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır.

Ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır. Spor hayatımızın su gibi, ekmek gibi vazgeçilmez bir olgusu olmalıdır. Sporun yaşı yoktur. Daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak isteyen herkesi ama herkesi spor yapmaya davet ediyoruz. Tesislerimiz vatandaşlarımızın, sporcularımızın ve kulüplerimizin hizmetindedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm amatör sporcularımızın ve kulüplerimizin Amatör Spor Haftasını kutluyorum’ dedi.

İl Müdürü Yazıcı’nın konuşlarının ardından halk oyunları gösterisi, cimnastik gösterisi, taekwondo gösterisi, güreş gösterisi, judo gösterisi ve kick boks gösterisi düzenlendi.

Program spor stantlarının gezilmesiyle son buldu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key