VATANDAŞLARA AŞI OLUN ÇAĞRISI !

481
Sağlık Bakanlığınca açıklanan her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısında ilk 10 il arasında bulunan Zonguldak, Düzce, Sakarya ve Bolu’da, vatandaşlara tedbirlere uymaları ve aşı olmaları çağrısında bulunuldu.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2-8 Ekim’de illere göre her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarını açıkladı.
 
Buna göre, her 100 bin kişide görülen vaka sayısı Zonguldak’ta 551,76, Düzce’de 522,39, Sakarya’da 448,76 ve Bolu’da 415,50 oldu. Böylece bu iller, Türkiye’de en çok vakanın görüldüğü şehirler arasında ilk 10’da yer aldı.
 
Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da vaka artışının yavaşlaması için tedbirlere uyulmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi.
 
Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Kapalı ve kalabalık ortamlara mecbur kalmadıkça girmeyelim, işlerimizi olabildiğince hızlı halledelim. Tedbirleri gevşettiğimiz zaman vaka artışımızda düşüş yaşanmayabilir.” dedi.
 
Yılmaz, aşı oranındaki artışın Kovid-19’la mücadeleyi daha kolay hale getirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
“Aşılamada köy ve mahallelerde süreç devam ediyor. Mobil ekiplerimizle faal durumdayız. Aşı merkezlerimize de gelerek vatandaşlarımız aşı olabilir. Vaka sayılarına karşı en güçlü silahımız aşı. Tedbirleri elden bırakmamamız lazım.”
 
Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol da Bolu’nun Kovid-19’a karşı ikinci doz aşı oranında yüzde 75’in üzerine çıkarak mavi kategorideki iller arasına girdiğini anımsattı.
 
Mücadeleye devam edilmesi gerektiğini ifade eden Demirkol, “Aşı birimlerimizde her türlü kolaylıkla aşınızı olabilmeniz için bekliyoruz.” dedi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key