YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DOKTOR EKSİKLİĞİ MECLİSE TAŞINDI

376

Düzce’de kardiyoloji uzmanı doktor eksikliği tartışılıyor. Geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren bir vatandaşın, Bolu’ya yönlendirilirken yolda hayatını kaybetmesi üzerine CHP’li Tanal, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Düzce’de kardiyoloji uzmanı doktor eksikliği TBMM gündemine taşındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren ancak uzman doktor olmadığı gerekçesiyle gerekli müdahaleler yapılmadan Bolu’ya yönlendirilen Tamer Hoşver’in yolda hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne yeterli sayıda kardiyoloji uzmanı doktor ataması yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

SANİYELERİN BİLE ÖNEMİ VARKEN VATANDAŞ BOLU’YA GÖNDERİLİYOR

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı doktor var mıdır? Şayet var ise hangi hastanede kardiyoloji uzmanı sayısı kaçtır ve bu sayı yeterli midir?

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı, kalp ve damar cerrahı bulunmadığı iddiası doğru mudur?

Şayet doğru ise acil müdahale gerektiren kalp krizi ve kalp hastalıkları konusunda uzman doktorların bugüne kadar hastanede görevlendirilmemesinin sebebi nedir?

Kalp rahatsızlığı şikayetiyle Düzce Devlet Hastanesi’ne başvuran hastaların Bolu’daki hastanelere sevk edildiği iddiası doğru mudur? Yine acil müdahaleler konusunda Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki kardiyoloji servisi ve kardiyoloji uzmanı doktorların da yetersiz kaldığı, bu yüzden Düzce’deki vatandaşların Bolu’ya yönlendirildiği iddiası doğru mudur?

Kalp krizi geçiren ve ambulansla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirilen Tamer Hoşver isimli vatandaşa uzman doktorlarca gerekli müdahaleler yapılmış mıdır?

Kalk krizi geçiren ve yaşamını yitiren Tamer Hoşver isimli vatandaşa ilk getirildiği Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde ve sonrasında yönlendirildiği Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde uzman doktor olmadığı gerekçesiyle müdahale edilmediği, Bolu’ya sevk edilen Tamer Hoşver isimli vatandaşın yolda hayatını kaybettiği iddiası doğru mudur?

Bu acı olayla ilgili soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne yeterli sayıda kardiyoloji uzmanı doktor ataması yapmayı düşünüyor musunuz?

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key