DÜZCE’DE VAKA ARTIŞI DEVAM EDİYOR!

446
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Düzce’de ocak ayı başından bu yana artan vaka sayısı bu hafta 592, 90’a ulaştı.
 
Geçtiğimiz Aralık ayında oldukça düşen Düzce’deki Covid-19 vaka sayıları, Ocak ayının başından bu yana tırmanışa geçti. Hızla yayılan Omicron varyantı Düzce’de de etkisini göstererek vaka sayılarının artmasına yol açarken, 8-14 Ocak haftasında 516, 07, 15-21 Ocak haftasında ise 528,21 olan Düzce’deki vaka sayısı, 22-28 Ocak arasında 592, 90’a çıktı.
 
Bakan Koca artan vaka sayılarına karşı yaptığı açıklamada, “Omicron varyantıyla mücadele ettiğimiz Covid-19’u aşmak için gerekli ama yeterli değil. Çünkü maske ve mesafe virüsün bulaşmasını önlese de gerçek hayat şartları bunları yüzde yüz uygulamaya elvermiyor. Salgının etkisini en aza indirmek aşılarımızın tam olmasına bağlı.” dedi.
 
Yapılan örnekleme gen sekanslaması ile ülkemizdeki hemen hemen tüm vakaların OMICRON KAYNAKLI olduğunu belirlenten Bakan Koca, ” Bilindiği gibi, Omicron varyantı hızlı yayılmakta, hastalık ise genellikle hafif seyretmektedir. Artan vaka sayıları salgın sürecinde BİR GERİYE DÖNÜŞ DEĞİLDİR.” ifadelerini kullandı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key