YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

İSLAM KELEŞ YAZDI!

503

2000’li yılların başında üniversite hayatıma başladığımda, her gencin olduğu gibi benim de hayallerim vardı..

Doğduğum, yetiştiğim memleketime faydalı işler yapmak, medya ve iletişim sektöründe çıtayı daha yükseğe koymak, memleketimin değerlerini ülkemin, hatta dünyanın en ücra köşelerine ulaştırmak hayallerimin ilk sırasındaydı..

Sinema ve Televizyon Bölümü’ndeki eğitimimi tamamladıktan sonra, hayallerimin peşine düştüm..

2004 yılında sektöre ilk adımımı attım. Beni yetiştiren, okutan ve hayata atılmama destek veren insanlara, memleketime ve ülkeme vefa borcumu ödemek için şirketimi kurdum.

Depremin ağır yaralarını yeni yeni sarmakta olan Düzce’de kaldırım bile yokken, o günün koşullarında reklamcılık ve iletişim sektörüne atılmak büyük cesaret istiyordu.

Azim, kararlılık, heyecan ve de birlikte yola çıktığım ekip arkadaşlarımla işimize başladık.

“Takım arkadaşları önemlidir” sözü boşuna söylenmiş bir söz değildir.

Takım arkadaşlarımızla beraber Düzce’de açık hava reklamcılığında ilkleri başardık. Dünyada ve Türkiye’de sektörümüzde hangi gelişmeler, yenilikler olduysa, bunu Düzce’ye taşıdık, sektörümüzde farkındalıklar yaratarak reklamcılıkta çıtayı en tepeye koyduk.

Sadece reklamcılıkla yetinmedik, medya sektörüne de yatırım yaptık.

Düzcenin Sesi, Düzce Parantez, Günaydın Düzce ve Oxijen TV’yi bünyemize aldık. Gazete ve televizyonun yanı sıra dijital mecralarda önemli adımlar attık.

Sadece Düzce’yle yetinmedik;  deneyimlerimizi ve tecrübelerimizi geliştirerek ve hayallerimizin peşinden koşmaya devam ederek,  bölge illerimizde de yatırımlar yaptık, yeni projeler geliştirdik.

Sakarya’ya açıldık, güçlü bir ekip oluşturduk, Sakarya Halk Gazetesi’ni bünyemize kattık. Söz Sakarya’yı kurduk, Oxijen TV’nin Sakarya’da önemli bir medya kurumu haline gelmesini sağladık.

Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya illerinde elektrik aydınlatma direklerinin reklam işletmeciliği ihalesini  aldık. Bu illerde yatırımlar yaptık, İstanbul’da dış cephe giydirmeleri ve açık hava reklamcılığı işine başladık.

Ankara’da televizyonculuk yatırımı konusunda start verdik.

Düzce Belediyesi ile açık hava reklamcılığındaki sözleşme süremiz bu ay sonunda yasal olarak son buluyor.

Kurumsal olarak Düzce’de açık hava reklamcılığı ve kent mobilyaları işimize son veriyoruz.

Düzce’de gerek medya sektörü, gerekse SEDAŞ’ın aydınlatma direkleri reklam işletmeciliğimize devam edeceğiz.

Düzce Belediyesi Kent Mobilyaları ve Açık Hava Reklamcılığı ihalesine yeniden çıkacaktır.

Ancak Oxijen Medya Grubu olarak yapılacak yeni ihaleye girmeme kararı aldık.

Çünkü; hem global düzeyde, hem Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeler sebebiyle Düzce’de bu işin ekonomik karşılığı maalesef yok.

Düzce Belediyesi’ne aylık 110 bin lira reklam ilan vergisi ve kira ödemesi yaparak ekonomik olarak bu işi sürdürülebilir kılmanın imkanı ve mantığı kalmamıştır.

İşte bu gerekçelerle Düzce’deki açık hava işimizi artık sonlandırıyoruz..

Tam 18 yıldır Düzce’de yapmış olduğumuz işlerde bir çok çalışma arkadaşı, idari amir, müşteri ve belediye başkanı gördük ve çalışma fırsatı yakaladık.

Bugüne kadar çalıştığımız her kişi ve kurumla artık yol ayrımına geldik.

18 yıldır üstlendiğimiz açık hava reklamcılık işinde, kamudan özel sektöre, sivil toplum örgütlerinden siyasi partilere kadar çalıştığımız, yol arkadaşlığı yaptığımız, birlikte güzel projeler ürettiğimiz herkese  sonsuz teşekkürü borç bilirim.

37 kişilik mütevazi ekibimizle yolumuza devam edeceğiz

Elimize kolumuza kuvvet veren herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Ve ancak…

Bunca yıldır Düzce Belediyesine sağladığımız milyonlarca liralık katma değerden yola çıkarak, ihaleye girerek Düzce’de açık hava reklamcılığı yapacak olan firmanın da, en az bizim aylık olarak ödediğimiz kira bedelinin üzerinden bu işi yapıp yapmayacağını, kamu yararı gözeterek medya organlarımız vasıtasıyla takipçisi olacağız.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar