YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜBİT BÖLGEYE HİZMET SUNMAYA DEVAM EDİYOR!

296

T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yürütülen ve koordinasyonu Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından sağlanan Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması programı kapsamında Çevre ve Sağlık alanlarından Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite ilan edilen Düzce Üniversitesi, bölge halkına ve sanayicilere nitelikli test-analiz hizmeti sunuyor.

Çevre alanında Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı, Sağlık alanında ise Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konularını odak ihtisaslaşma konusu olarak belirleyen Düzce Üniversitesi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) konusunda; tıbbi bitki yetiştiriciliği, tıbbi mantar yetiştiriciliği, arıcılık, GETAT uygulamaları ve ürün geliştirme gibi farklı başlıklarda bölgesel kalkınmaya katkı sağlıyor.

Sadece Düzce’de Değil, Çevre İllerde De Çiftçilerimizin Nitelikli Toprak Analizi İhtiyacını Karşılıyor

Tıbbi bitki yetiştiriciliğinin bölge halkına yaygınlaştırılması faaliyetleri kapsamında, bölge halkına ait toprakların analizini TÜRKAK akredite olarak yapabilme kapasitesine sahip olan Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT), bölgede bu analizleri nitelikli ve TÜRKAK akreditasyonuna sahip olarak yapabilen tek laboratuvar konumunda. Bu kapsamda yaptığı analizlerle bölge çiftçilerine gübreleme tavsiyesinde bulunan ve ayrıca uygun tıbbi bitki seçimine de yardımcı olan DÜBİT, sadece Düzce’de değil, çevre illerde de çiftçilerimizin nitelikli toprak analizi ihtiyacını karşılıyor. Kurulduğundan bugüne kadar 30.000’in üzerinde toprak analizi sağlayan DÜBİT, bu kapsamda Düzce’nin toprak haritasının çıkarılmasını sağlayan veri tabanını da oluşturdu ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, bu veri tabanını bölge halkının istifadesine sunmak amacıyla “Düzce İli Toprak Haritası” ve “Düzce İli Tıbbi Bitki Haritası” oluşturdu. Bu haritalar, Düzce Üniversitesi tarafından bölge halkının, kamu otoritelerinin, araştırmacıların ve çiftçilerin kullanımına bedelsiz sunuldu.

Sadece Bal Analizi Değil, Diğer Arıcılık Ürünlerine İlişkin De Nitelikli Analiz Hizmeti Sunuyor

Arıcılık alanında faaliyet gösteren bölge halkı için her türlü bal analizini sağlayan DÜBİT, sadece bal analizi değil, diğer arıcılık ürünlerine ilişkin de nitelikli analiz hizmeti sunuyor. Yakın zamanda Arı Zehri Analizleri için gerekli tüm standartları tedarik eden DÜBİT, 2022 yılı itibarıyla bölge arıcılarına hem propolis hem de arı zehri analizlerini bilimsel, nitelikli, kapsamlı ve güvenilir şekilde sunuyor. Pazar hacmi giderek artan polen, propolis, arı zehri, arı sütü gibi ürünler için sağlanan analizlere ek olarak, balda şeker/glikoz analizi yapılarak, sahte bal teşhisi de yapabilen DÜBİT, bu niteliği ile tüketici için de bir güven mekanizması üretiyor.

40’ın Üzerinde Standardı Satın Alarak Analiz Kapasitesinin Niteliğini Ve Niceliğini Artırdı

Ülkemizdeki sanayiciler tarafından üretilen Gıda Takviyesi ya da Kozmetik Ürün formundaki çok sayıda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ürünü için de sanayicilerimize hizmet sunan DÜBİT, 2021 yılı itibarıyla bu ürünlere ilişkin 40’ın üzerinde standardı satın alarak analiz kapasitesinin niteliğini ve niceliğini artırdı. Suistimale ve sahteciliğe çok açık olan sektörde güvenilir, sağlıklı ve fonksiyonel ürünlerle taklit, niteliksiz ve fonksiyonel olmayan ürünlerin ayrımı, DÜBİT’in sahip olduğu cihaz ve personel altyapısı ile kolaylıkla sağlanabilmektedir.

  

Endüstriye Nitelikli Fason Üretim Hizmeti Sağlıyor

2022 yılı itibarıyla bu ürünlerin sadece analizi değil, üretimini de yapmaya başlayan DÜBİT, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğiyle 1 Milyon TL hibe ile kurduğu Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi’nde GMP, ISO 9001, ISO 22000 ve Helal sertifikalı ürünler üretiyor. Bu kapsamda hem Düzce Üniversitesi’nin kendi ürünleri olan Univera markalı ürünleri üreten, hem de endüstriye nitelikli fason üretim hizmeti sağlayan Düzce Üniversitesi Üretim Merkezi, bu nitelikleri ile bölgede bu kapasitedeki tek üretim merkezi olma hüviyeti taşıyor.

TÜRKAK Akreditasyon Kapsamında; Plastik, Kauçuk, Tekstil ve Oyuncak Gibi Değişik Sektörlerde Yaygın Olarak Yaşlandırma Testi Hizmeti de Sunuyor

Sadece anılan konularda değil, çok farklı disiplinlerde test-analiz hizmeti sağlayan DÜBİT, 2022 yılı başı itibarıyla TÜRKAK akreditasyonunun kapsamını genişleterek, özellikle plastik, kauçuk, tekstil ve oyuncak gibi değişik sektörlerde yaygın olarak Yaşlandırma Testi’nden de akredite oldu. Ayrıca yine 2022 yılında anılan sektörlerde yaygın olarak kullanılan Yanmazlık Testi için de TÜRKAK’a akreditasyon kapsam genişletme başvurusu yapan DÜBİT, oldukça geniş bir yelpazede bölge halkı ve sanayicilerimiz için nitelikli test-analiz hizmeti sağlamaya, Düzce Üniversitesi de bölgemiz ve Ülkemiz için değer üretmeye devam ediyor.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar