YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

EDS’LER RESMEN DEVREYE GİRDİ !

262

Düzce’de elektronik Denetleme Sistemi (EDS) bugün resmen 08:00‘da devreye girdi. 3 yıldır faaliyete girmesi ertelenen EDS, kentin 21 noktasında hız ve park ihlali, 6 noktasında da kırmızı ışık ihlali denetimi yapamaya başladı.

Düzce Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında gerekli kurulum çalışmalarını uzun süre önce tamamladığı Elektronik Denetim Sistemi bugün itibariyle devreye girdi. Daha önce açıklandığı gibi duyuru afişlerle yapılmıştı. 2015 yılında Düzce Belediye meclisinde alınan kararla Düzce’nin 27 noktasına konuşlandırılan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) “Devreye girdi, girecek” derken üzerinden 3 yıl geçti. Uzun süredir devreye girmesi için hazırlık yapılan EDS için yüklenici firma ile yaşanan sıkıntının aşıldığı ve gerekli resmi prosedürlerin tamamlanarak 1 Aralık Pazar günü saat 08:00 itibariyle devreye girdi.

Düzce Belediyesi’nin şehir içi trafiğini denetlemek amacıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırladığı EDS Projesi kapsamında Düzce merkezde 27 noktaya kamera kuruldu. Sistem sayesinde şehir içinde trafik kurallarına uymayan araçların sürücülerine elektronik cezai yaptırım uygulanacak. Belirlenen hız sınırlarını aşan, park ihlali yapan ya da kırmızı ışıkta geçen araçları fotoğraflayan sistem, verileri cezai işlem için emniyete iletecek. Tespitler doğrultusunda kesilen trafik cezaları sürücülerin adresine gönderilecek. Sistemin yönetilmesi amacıyla Düzce Emniyet Müdürlüğü binasında özel bir merkez kuruldu.

Şehir içinde 27 noktaya kurulan EDS uygulamasından 6’sı kırmızı ışık ihlalini geriye kalan 21’i ise radar ve park ihlalini denetleyecek

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key