YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE’NİN ÇÖPÜ EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

549

Geçtiğimiz günlerde ilk test üretiminin gerçekleştiği Katı Atık Ayrıştırma, İşletme ve Enerji Üretim Fabrikası’ndan çıkan fermantasyonları incelemek üzere TÜBİTAK-Mam Enerji Enstitüsü ve Ege Üniversitesi akademisyenler Düzce’ye geldi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile biraraya gelen akademisyenler, fermantasyondan çıkan ürünlerin toprak iyileştirici ve gübre olarak kullanabileceğini değerlendirdi. 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Tübitak – Mam Enerji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fehmi Akgün ile heyeti ve Ege Üniversitesi Biyomühendislik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Nuri Azbar,  Katı Atık Ayrıştırma, İşletme ve Enerji Üretim Tesisi işletmecisi ENVİO  Şirketi yöneticileri ve Düzce İli Katı Atık Birliği (DİKAB) yöneticilerini Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde ağırladı.


Toplantıda, Hecinler bölgesinde  bulunan ve Türkiye’ye örnek gösterilecek Katı Atık Ayrıştırma, İşletme ve Enerji Üretim Fabrikası’nın durumu,  kapsamlı çalışmalarla maksimum ekonomik değere dönüştürülmesi noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.

“ATIK MİKTARINI MİNİMİZE ETMEK İSTİYORUZ”


Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Özlü; “Çöp ekonomik bir değerdir. Çöp altındır. En büyük isteğim atık miktarını minimize edebilmek ve çıktısının ekonomiye katkı sunmasını sağlayabilmek. Tesisimizi kapsamlı çalışmalarla maksimum ekonomik değere dönüştürmemiz lazım.  TÜBİTAK’tan Sayın Fehmi Akgün ve heyetimiz, Ege Üniversitesi’nden gelen Sayın Nuri Azbar Bey,  ENVİO ve DİKAB yöneticilerimizle bu konuyu masaya yatırdık. Yapacakları incelemeler ve çalışmalar çok önemli. Belediye olarak Katı Atık Ayrıştırma, İşletme ve Enerji Üretim Farikamızın verimliliğini artırma konusunda kararlıyız” dedi. 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key