YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ORDU’DAN GELDİLER DÜZCE’YE HAYRAN KALDILAR!

374

Düzce Valiliği’nin 2021 yılını Düzce için ”Turizm Yılı” ilan etmesinin ardından ilimiz, acentaların kültür rotalarında yerini almaya başladı. Turizm İl Müdürlüğü ilin tanıtımı için kapılarını kültür turlarına sonuna kadar açarken gelen misafirleri de çiçeklerle karşılayarak Türkiye’de görülmemiş bir örnek uygulama başlatmış oldu.


Son olarak Ordu ilinden  ilimize gelen New Yason Turizmin 25 kişilik kafilesi iki günlük Düzce programı ile Düzce’nin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldular. İlimizde faaliyet gösteren Arel Tur Turizm Seyahat Acentasının katkı ve organizasyon desteği ile ilimize gelen New Yason Turizmin 25 kişilik kafilesi Efteni Gölü ve Kuş Cenneti, Güzeldere Şelalesi ve Tabiat Parkı, Konuralp Müzesi ve Anfi Tiyatro kazı alanı, Akçakoca Fakıllı Mağarası, Ceneviz Kalesi, Akçakoca Merkez Camii ile Düzce şehir merkezini görme fırsatı buldular.


Özellikle Batı Karadenizin Efes’i olarak bilinen Konuralp’teki tarihi Tiyatro alanına hayran kalan misafirler , tarihin gün yüzüne çıkması için yapılan kazı çalışmalarını da takdirle karşıladılar. Düzce’yi çok beğendiklerini dile getiren misafirler açıkçası gelirken böyle güzel bir şehirle karşılaşmayı beklemiyorduk, güzellikleriniz adeta saklı kalmış, bunları iyi bir tanıtımda turizmde patlama yapabilirsiniz diye konuştular.

Düzce’ye Ordu’dan gelen misafirleri Konuralp Müzesinde karşılayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Parlak ise Tur acentesi yetkilisi Abdullah Gül’e içek takdim ederek ilimize hoş geldiniz dedi.

Düzce Belediyesi adına Beltur Genel Müdür Yardımcısı Gönül Ekiz Asuk ise kazı alanında ağırladığı misafirlere çadır Otağında çay ve tatlı ikram etti. Düzce’nin misafirperver bir şehir olduğunu belirten Asuk kültür turlarına Düzce’de ev sahipliği yapmaya her zaman hazır olduklarını dile getirdi. Düzce’ye gelen kültür turundan son derece memnun olduklarını belirten Asuk bizim çalışmalarımızın temelinde zaten ana amaç bu güzellikleri Tüm Türkiye’ye tanıtmak. Bunun da meyvelerini almaya başladığımızı görmek bizleri memnun ediyor diye konuştu.

Kültür Turlarının Düzce’ye gelmesi için yoğun girişimlerde bulunduklarını ve bu noktada tüm bağlantılarını devreye soktuklarını belirten Arel Tur Turizm Seyahat Acentesi sahibi Ümit Çetin ise Valiliğimiz bu yılı Turizm yılı ilan etti, bizler de bu noktada ilimizin tanıtımın da bizlerin de katkısı olması adına bu tür bir çalışma içerisine girdik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde Ordu ilinden bir kafilemizi hafta sonunda ilimizde ağırladık. Düzce’de konakladılar ve Düzce’yi gezdiler. Düzce’yi de çok beğendiler ve gerçekten Düzce’yi böyle bilmiyorduk itirafında da bulundular. Bu da bizim ilimizi daha fazla tanıtmamız gerektiğini gösteriyor. Bizler bölge acentaları olarak ilimize kültür turlarının gelmesi için elimizden geleni yapmaya ve Düzcemizi tanıtmaya devam edeceğiz diye konuştu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar