YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

VALİ ATAY’DAN KOOPERATİF KURAN SPORCU ANNELERİNE ZİYARET!

280

Düzce’de çocuklarını judo antrenmanına götürürken kadın antrenörün tavsiyesiyle spora başlayan kadınların kurdukları kooperatifte ürettikleri yöresel ürünler, salgın sürecinde büyük ilgi gördü.
 
Düzce Valisi Cevdet Atay ve Eşi Elçin Atay da Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ile birlikte üyelerinin tamamı sporcu annelerinden oluşan, Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret ederek, kooperatif faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Düzce Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu, Düzce Valiliği, Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğünden destek alan sporcu kadınlar, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşmesi sonucu yaklaşık bir yıl önce SS Düzce Olimpik Anneler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurdu.
İl Özel İdaresinin tahsis ettiği yerde çalışmalarını yürüten kadınlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde insanların doğal ürünlere yönelmesiyle mantı, erişte, kuskus, tarhana, acıka, salça ve reçel gibi ürünlere gelen talepleri karşılamaya çalışıyor.
Ev hanımlığı, işletmecilik, annelik ve sporcu kimliklerinin gereklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan kadınlar, çevrelerinden takdir topluyor.
 
Düzce Valisi Cevdet Atay da sporcu kadınların üretim yaptığı tesisi gezdi ve örnek çalışmalarından ötürü kooperatif üyesi sporcu kadınlara teşekkür etti. Vali Atay olimpiyatlara sporcu yetiştiren annelerin bir de böyle örnek bir oluşma imza atmasının kendisini de memnun ettiğini belirterek Türk kadının ne kadar azimli ve yetenekli olduğunu bir kez daha bizlere göstermiş oldunuz diye konuştu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar