YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

TSO’DAN İŞ DÜNYASINA TEMSİL VE AĞIRLAMA EĞİTİMİ!

323
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen, Devlet Protokolü ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv’ün eğitmen olarak katılım sağladığı “ Kurumsal Temsil ve Protokol Eğitimi “ Düzce TSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
 
Geniş katılımla gerçekleştirilen eğitime; Düzce Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Mürvet Gül Turhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Hayri Şen, TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük ve Kurul Üyeleri, TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem ve Kurul Üyeleri, kurum protokol müdürleri, ve iş dünyası temsilcileri katılım sağladı.
 
Eğitimin açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem; “Hepiniz eğitim programımıza hoşgeldiniz. Görgü kuralları toplumun en önemli değerleri arasında yer alır. Biz bu değerleri yeniden hatırlamak ve protokol kurallarının en ince detaylarını siz değerli misafirlerimize aktarmak için bu işin zirvesinde yer alan Devlet Protokolü ve kurumsal nezaket kuralları Uzmanı İhsan Ataöv’ü odamıza davet ettik. Katılım sağladığınız için teşekkür ederim. “ ifadelerini kullandı.
 
Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “İhsan Ataöv’e bizim ile beraber olduğu için teşekkür ederiz. Fazla vaktinizi almadan kısaca birkaç bir şey söylemek isterim. Yaptığımız anketlerde ve yaptığımız görüşmelerde bu eğitim konusunun çok talep edildiğini gördük. Bugün de bu talebi yerine getirmekten memnuniyet duyuyoruz. Çoğu kimsenin farkında değil ,ancak Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ilimizde iş dünyasına ve bireysel gelişime yönelik en çok eğitim ve seminer düzenleyen kurumdur. Eğitim ve seminerlerimize her yıl ortalama 4.000 kişi katılıyor. Bundan sonraki süreçte mesleki eğitimlere de ciddi ağırlık vereceğimizi göreceksiniz. Bu akşam bu eğitime katılmış olmanız farkındalık düzeyinizin yüksek olduğunu gösteriyor. Önümüzde yıllarda dijitalleşme, yapay zeka ve diğer yüksek teknolojiler her alanda hakim konuma gelecek. Bu gidişata ayak uydurmak zorundayız. Dünya o kadar hızlı ve büyük bir değişim içerisinde ki, dünden daha iyi olmadığımız sürece hep kaybeden olmaya mahkumuz. Bu yüzden sürekli kendimizi eğitmek ve geliştirmek zorundayız. Biz Oda olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu fazlası ile yerine getirmeye hazırız. Ben çok verimli bir konferans olacağını düşünüyorum. Gösterdiğiniz ilgiden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.
 
Devlet Protokolü ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv, resmi ve sosyal hayatta uyulması gereken protokol kuralları hakkında genel bilgiler verdi. Temsil ve protokol yönetiminde, nezaket ve saygı kurallarının uygulanması durumunda hiçbir sorunun yaşanmayacağını ifade eden İhsan Ataöv, üst düzey yöneticilerin karşılanması ve tokalaşma konusunu uygulamalı olarak anlattı. Devlet törenleri, diplomatik toplantılar gibi protokolün uygulanması gereken yerlerde katılımcıların oturma düzenine ve hitap biçimlerine de ayrıntılı şekilde değinen Ataöv, resmi hayatta kişilerin yerine unvanların olduğunu, protokolde kişiye değil makama saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.
 
Yaklaşık 2 saat süren ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda Düzce Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, günün anısına Devlet Protokolü ve kurumsal nezaket kuralları uzmanı İhsan Ataöv’a hediye takdim etti.
 
Eğitim, fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar