YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

BAŞKAN ÖZLÜDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

418

AK Parti Daraltılmış İl Danışma Kurulunda söz alan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü önümüzdeki dönemde yapılacak olan projeler ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. 5 Aylık çalışma döneminin özetini çıkardıklarını ve bir sunum ile birlikte önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını hatırlatan Özlü, Millet Projesi için iki etaplı çalışma yapılacağını söyledi.

KALICI KONUTLAR GÜREŞ STADYUMU KALKIYOR

Millet bahçesinin iki etaplı olacağını ve bu konu ile ilgili Bakanlık ile yazışmaların sürdüğünü dile getiren Özlü; “Millet Bahçesinin birinci etabı Anıt Park, İnönü parkı ve Avni Akyol parkını kapsıyor. İkinci etap ise 18 Temmuz stadyumunun bulunduğu alan olacak. Buradaki stadyumu Şıralık’a taşıyacağız. Güreş meydanındaki tribünleri de söküp Şıralık’ta kullanacağız” dedi.

“BU YIL BAKIM ONARIM YILI OLACAK”

Başkan Özlü göreve gelir gelmez mali disiplin tedbirleri aldıklarını ifade ederek; “İlk olarak mali disiplin tedbirlerini uyguladık, bundan kastımız belediyemizin gelir ve giderleri arasında dengesizlik var bunu dengelemeye çalışıyoruz. Buradaki amacımız gelirleri artırmak giderleri kısmak. Denk ve hizmet odaklı bir hizmet için uğraşıyoruz. 21 maddeden oluşuyor bu programımız. Çok yakın zamanda bunun detaylarını paylaşacağız. Belediyemiz açısından bakım onarım yılı olacak. Bu yıl büyük projelerin alt yapısın oluşturuyoruz. Yani yapacağımız önemli hizmetlerin projelerin planlanmasını ve projelendirmesini yapıyoruz. Asar suyunun rekreasyonu için 2019 yılında yaklaşık 2 milyon civarında hibe aldık bunun yazışmaları sürüyor. Konuralp beldesinde kültür sokağı kurmak için 1 buçuk milyon hibe aldık. Tüm yol boyunca yapılacak şekilde yaklaşık 1 buçuk milyonluk hibe aldık. yaklaşık 5 milyon hibe aldık borçlanmıyoruz” dedi.

“ÖDENMEYEN MAAŞ YOK”

Başkan Özlü son günlerde basında çıkan “Belediye maaşları ödeyemiyor” haberleri ile ilgili de konuşarak; “Maaşlar konusu zaman zaman konuşuluyor. Düzce belediyesinin ödenmemiş maaşı yoktur. Ödenmeyen ücretler vardır. Bunlar geçmişten gelen ek mesai üçretleridir. Bunlar çalışanlarımızın ek ikramiyeleridir. Bunları ödemedik, bunları gelir gider dengesini denkleştirdiğimizde bunları da en kısa zamanda ödeyeceğiz. Kredi kullanımı ve faizle borçlanıp ödemek istemiyoruz. Projelerimizi hibelerle yapıyoruz. Borç dökümü ile ilgili sunum yapacağım. her şey şeffaf olacak.

OTOBÜSLERE YENİ YILDA YENİ DÜZENLEME

Otobüsler ile ilgili gerekli tüm detaylı çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Özlü; “Otobüslerle ilgili sayım yaptık. Düzce’de günde günde ortalama 20 bin kişi toplu taşımayı kullanıyor. Yaklaşık 50 bin kişinin kullanması lazım. Ama bu sayı tutmuyor. Düzce ölçeğindeki bir il için 6 ve 8 metre büyüklüğündeki otobüsler olması gerekiyor. Yılbaşına kadar bu çalışmayı yapacağız. Toplu taşıma şuanda zarar ediyoruz. Et kombinasını devrettik 800 bin lira zarar ediyorduk kiralarla birlikte yaklaşık 300 bin lira artıdayız. Yaptığımız işleri maliyetine yapacağız. her bir kuruşun hesabını vereceğiz. belediyenin 82 milyon tahsil edemediği alacaklar var bunun 13 milyonu su paraları. Burada Düzcelilerden destek istiyoruz. gelir gider dengesini sağlamalıyız” dedi.

“KATI ATIK İÇİN DÜĞMEYE BASILDI”

Başkan Özlü; “Katı atıkla ilgili 10 dan fazla firmayla görüştük. Sıfır atık istiyoruz. Sözleşme imzaladığımız bir firma var. Düzenli depolama yapıp enerji üreteceğiz. Komşu illerle de görüşüyoruz. çöp geliyor ayrıştırıyorsunuz geriye sadece yanmayan kokmayan bulaşmayan kısımlar kalıyor. Çöpte yüzde 12 yüzde 15’i ne denk geliyor. Ne kadar organik madde var ne kadar kül var bunların analizini yaptık. Bunların teknolojisi ne olacak birini konumuz çöp konusudur. ayrıştırma işleme tesisi kurmak istiyoruz” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar