YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE BELEDİYESİ MERAK EDİLEN SORULARI YANITLADI

311

İstanbul Caddesi Projesi uygulama aşamasında ortaya çıkan yanlış algıya yönelik Başkanlık İletişim Ofisinden yazılı bir açıklama yapıldı.

Kamuoyu ve çeşitli basın kuruluşlarında etkili olan eksik ve yanlış bilgilendirmeye istinaden projenin detayları hakkında soru-cevap şeklinde yapılan yazılı açıklamada Başkanlık İletişim Ofisi şu ifadelere yer verdi:

  • İstanbul Caddesi Bisiklet Yolu Projesi bitti mi?

İstanbul Caddesi bisiklet yolu projesinde çalışmaların sadece %30’u tamamlanmıştır. Proje 7 gün içinde arzu edilen duruma gelecektir.

  • Bisiklet yolu neden bu kadar geniş yapıldı?

Bisiklet yolu şu an görüldüğü genişlikten 80 cm daha içeridedir. Kaldırım ve yol arasındaki mesafe 2.40 cm’dir.

  • Metal bariyerler kalıcı mı?

Metal bariyer bisiklet yolundan 80 cm uzağa konuldu. Devam eden çalışmalardaki güvenliği ve bisiklet yoluna dökülen asfaltın zarar görmesini engellemek amaçlı uygulanmış geçici bir tedbirdir. Yerine beton bordür döşenecektir.

  • Metal bariyer ve bölme için kaç para harcandı?

Metal bariyer ve bölme daha önceki yönetimler döneminde yapılmış üretim fazlasıdır, belediyemiz bu bariyerlere mevcut dönemde ek bir ücret ödememiştir.

  • Bisiklet yolu neden trafik akışının solundadır?

İstanbul Caddesi form olarak otobüs güzergahı içerisindedir ve otobüslerimizin kapıları bilindiği gibi sağdadır. Bisiklet yolunda kesikler oluşmaması ve bisiklet kullanan vatandaşlarımızın, otobüs yolcu indirme tarafında tehlikeyle karşılaşmaması için komisyon kararı ile bisiklet yolu solda bırakılmıştır.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar