YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE İTFAİYESİ TÜRKİYE’DE SEÇKİN İTFAİYELERDEN!

261
Düzce Belediye Başkan yardımcısı geçtiğimiz hafta Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesinde çıkan yangının detaylarını paylaştı. Gösterişli yangına zamanında müdahale edilmediğine yönelik eleştirilere cevap vererek, yangının çıkış anından soğutma çalışmalarına kadar geniş bilgi verdi.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli ve Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman ile kameralar karşısına geçti. Başkan Yardımcısı Gösterişli 1. Organize sanayi bölgesinde geçtiğimiz günlerde çıkan yangın sonucunda bazı basın kuruluşlarında çıkan söylentilere ilişkin basın açıklamasında bulundu. Gösterişli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Geçtiğimiz günlerde Beyköy Beldemiz sınırları içerisinde bulunan Düzce Organize Sanayi Bölgesinde basında yer alan bahse konu fabrika yangını ile ilgili rapor elimize yeni ulaştığı için bugün kamuoyunu bilgilendirmek için beraberiz.
14 Mayıs 2020 tarihinde Beyköy 1.OSB’sinde faaliyet gösteren DEİMA ELEKTROMEKANİK ÜRÜNLER A.Ş’ye ait fabrikanın toz silosunun bulunduğu bölümde yangın meydana geldi. İlk olarak fabrikanın yetkililerinin saat 15:03’te Düzce Belediyesi İtfaiyesini araması üzerine olay 112 acil üzerinden 15:05’te Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğümüze iletildi ve aynı dakikada ekipler çıkış yaptı.
Olaya 12 yangına müdahale personeli, 1 adet 32 metre merdivenli araç, 1 adet 20 metre merdivenli arazöz, 1 adet ilk müdahale arazözü ile müdahale yapmak üzere harekete geçen ekipler 15:12’de olay yerine ulaştı ve ilk müdahaleyi gerçekleştirdi
Yangının toz emiş ağzına makinadan kıvılcım atması sonucu başladığı tespit edilirken , işyerinin yangından korunma yönetmeliği esaslarına göre yeterli olmadığı , Düzce itfaiyesinden önce fabrika acil durum ekibi ve Beyköy İtfaiyesinin yangına müdahalede bulunmadığı tespit edildi.
Düzce itfaiyesi olarak sadece kendi sınırlarımız içinde değil tüm ilçe ve çevre illerde meydana gelen vakalarda ekibimiz ve teknik donanımlı kadromuz ile halkımızın hizmetinde olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim. Çok şükür ki bu olayında can kaybı yaşamadan ekiplerimizin yerinde müdahalesi ile sonuçlandırdık” dedi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar