YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

FINDIK FİYATI 22,50 TL OLARAK AÇIKLANDI!

547
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, 2020 yılı için fındık taban fiyatının kilosu 22,50 lira olarak belirlendiğini ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 2020 yılı için fındık taban fiyatlarına değinen Erdoğan, “Yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Fındık üreticisinin kilogramdaki kazancını yükseltmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Erdoğan; Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri ofisimiz 16,5-17 lira üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları sezon içinde 18-20 lira civarında seyretmiş ve böylece üretici alın terinin karşılığını alabilmişti.
 
Giresun kalite kabuklu fındık için Toprak Mahsulleri ofisimizin kilogram alış fiyatı 22,5 liradır. Yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kilogram başına bir TL, gübre ve mazot desteği olarak da kilogram başına 2 TL destekleme ödemesi yapıyoruz.
 
Ayrıca kuru incir ve kuru üzüm müdahale alımlarına bu yıl kayısı da ilave ediyoruz. Her alanda üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar