YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ERDOĞAN’DAN VATANDAŞA ÇAĞRI; BİRİKİMLERİNİZİ DOLARDAN TL’YE ÇEVİRİN!

413
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Türk Lirası’na yatırım çağrısında bulunan Erdoğan “Halkımızın tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik etmek istiyoruz. Birikimlerinizi dolardan TL’ye çevirin” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıklayan Erdoğan, Türk Lirası’na yatırım çağrısında da bulundu.
“BİRİKİMLERİNİZİ DOLARDAN TL’YE ÇEVİRİN”
Vatandaşların tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik etmek istediklerini dile getiren Erdoğan, “Birikimlerinizi dolardan TL’ye çevirin. Geçtiğimiz hafta itibarıyla bankalarımızın döviz açık pozisyonu bulunmadığı gibi sektörde 3,2 milyar dolarlık döviz pozisyonu fazlası vardır” dedi.
Son zamanlarda TL cinsi varlıklara olan güveni artırmak için kurumlarımız tarafından piyasa dostu adımlar atıldı. Kasım ayından itibaren sermaye girişlerinde artış, risk primlerinde düşüş ve TL’de değerlendirme yaşandı. Vatandaşlarımızın döviz talebi de azalma eğilimine girdi. Tüm vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL’ye çevirerek üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlara yönelerek mücadelemize destek vermelerini bekliyorum.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar