YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

İGM KOMİSYON VE ENCÜMEN ÜYELERİNİ SEÇTİ

551
Koranavirüs tedbirleri kapsamında toplantılarına ara veren İl Genel Meclisi, 2 ay aradan sonra ilk kez toplandı. İl Genel Meclisi 2 ay aradan sonra ilk toplantısını Çiğdem Günal Başkanlığında gerçekleştirdi. Koranavirüs tedbirleri kapsamında yapılan toplantıda 11 gündem maddesi görüşüldü.
İl Genel Meclisi (İGM), 2020 Haziran ayı 1 inci birleşiminde bir araya gelerek, İl Encümen üyelerini ve komisyon üyelerini seçti.
5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10 uncu maddesinin(J) ve 25 inci maddesi gereğinde İl Encümen üyeleri seçimi yapıldı.
Kapalı zarf usulü yapılan seçimde Mustafa EZER, Osman İLHAN ve İsmail ARSAL il encümen üyeliğine seçildiler.
Ardından Komisyon üyeliği seçimine geçildi. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 10 uncu maddesinin (J) bendi ve 16 ıncı maddesi gereğince ihtisas komisyonlarının üyelerinin seçimi gerçekleşti. Önce zorunlu 4 komisyona üye seçimi yapıldı. Daha sonrada 2 komisyon daha oluşturularak, bu komisyonlara üye seçimleri yapıldı.
Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu ve Gençlik Spor ve Turizm Komisyonu üyeleri seçildi.
Plan ve Bütçe Komisyonuna; Çiğdem GÜNAL, Şaban ARSLAN, Dursun AY, Osman İLHAN, Mustafa EZER , İsmail ARSAL ve Murat ÇAĞLAR.
İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Hasan AKTÜRK, , İbrahim KELEŞ, Hasan ERGİN, Hüseyin YILGIN, Necmi KURT,Nazmi ÇAKIROĞLU ve Ramazan Muhterem BALTACI.
Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna; Fazlı KOÇ, Şükrü SERT, Musa KÜÇÜK, Sinan CUMUR ve Ergin ÖZENSEL.
Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Osman İLHAN, Sinan CUMUR, Hasan AKTÜRK, Mustafa ÖZLÜ ve Ömer YAMAN.
Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonuna; Hasan ERGİN, Musa KÜÇÜK, Fazlı KOÇ, Mustafa EZER ve Ergin ÖZENSEL.
Gençlik Spor ve Turizm Komisyonuna; Mustafa ÖZLÜ, Dursun AY, Şaban ARSLAN Şükrü SERT ve Murat ÇAĞLAR seçildi.
Encümen ve Komisyon üyeleri bir yıl görev yapacaklar.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar