YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DEZENFEKTE İŞLEMİ NEDEN YAPILMIYOR!

451
Düzce Belediyesi’nin Covid-19 salgınının kentte görülmesi ile birlikte başlattığı temizlik ve dezenfekte çalışmalarını salgının pik yaptığı ikinci dalga döneminde yeterince yapmaması vatandaşlarca tepkiye neden oldu.
 
Düzce Belediyesi’nin koronavirüs salgınının ilimizde ilk kez görüldüğü dönemde Başkan yardımcısı Cengiz Tuncer’in koordinesinde başlattığı dezenfekte çalışması şimdilerde nedense yapılmıyor. O dönemde Başkan Yardımcısı Cengiz Tuncer 24 saat uyumadan Düzce sokaklarını baştan aşağı dezenfekte ederek salgının yayılmasını önlemek adına büyük bir mücadele vermişti. Caddeler , sokaklar hatta üst geçitler bile o dönemde dezenfekte edilmişti. 
Yapılan çalışmalar o dönemde başarılı olmuş ve Düzce’de vaka sayıları yok denecek kadar azdı. Çalışmaların durması ile dünyada başlayan Koronavirüs salgınındaki 2 dönem tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de pik yaparak ürkütücü boyutlara ulaştı. Ancak asıl şimdi tüm Düzce sokaklarının ve işyerlerinin yoğun bir şekilde dezenfekte olması gerekirken ilk dönemde yapılan ve halktan büyük takdir toplayan çalışmanın yapılmaması vatandaşlar nezdinde tepki gördü.
Gazetemizin sosyal medya hesaplarına mesaj atan duyarlı vatandaşlar belediyenin o dönemde yaptığı çalışmaları göstermelik miydi diye sorarken şimdi neden yoğun bir dezenfekte çalışması yapılmadığını soruyorlar.
 
Düzce Valiliği yaptığı açıklamada işi olmayan vatandaşların gereksiz yere sokağa çıkmamasını isterken salgının yayılmaması için tedbirlere uyulmasını istedi. Düzce Belediyesi ise vakaların zirve yaptığı bu son dönemde ise Düzce sokaklarında dezenfekte işlemi yapmak yerine uyarı afişleri asmayı tercih etti.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar