YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ÜNİVERSİTE BAHÇESİNDE TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ EKİMİ YAPILDI!

475

Sağlık alanında ihtisaslaşma konusu olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ın önemli bir boyutunu temsil eden “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” konusunda yürüttüğü faaliyetleri çeşitlendiren Düzce Üniversitesi, belirli tıbbi bitkilerin şehrimizde yetişme performansının test edilmesi amacıyla, Üniversitemiz örnek bahçesinde tıbbi bitki ekimi gerçekleştirdi.

Tıbbi bitkilerin ekiminin yapıldığı etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı ile Üniversitemiz Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü çalışanları katıldı.

Düzce Üniversitesi örnek bahçesinde ilk aşamada; Biberiye, Tıbbi Nane, Limon Otu ve İstanbul Kekiği ekimi gerçekleştirildi. Tıbbi bitki türünün seçiminde hem ilimiz hem de kampüsümüzün bulunduğu bölgenin iklim koşulları, nem oranı ve toprak yapısı gibi özellikleri göz önünde bulunduruldu. Şehrimizde hali hazırda gönüllü çiftçiler tarafından yetiştiriciliği başarıyla sürdürülen Tıbbi Adaçayı, Tıbbi Kekik, Lavanta, Safran, Şeker Otu (Stevia) ve Melissa gibi tıbbi bitkilere ek olarak, anılan bu tıbbi bitkilerin de çiftçiler adına deneme ekimi gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi örnek bahçesi nisan ayında; Ekinezya, Aynısefa, Kişniş, Anason gibi dikimi bahar aylarında yapılan çiçekli tıbbi bitkilerle genişletilecek.  Elde edilecek ürünlerin analizi Düzce Üniversitesi merkez laboratuvarı DÜBİT’te yapılacak. Yapılan analiz sonrasında çıkan sonuçlara göre gönüllü çiftçilere katma değeri yüksek, yeni tıbbi bitki önerileri yapılacak.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar